Talo / The House, 2024, videoinstallaatio

Talo kuvaa anonyymiä kerrostaloa, jonka kuudessatoista asunnossa erilaiset yksilöt elävät tavanomaista tai tavatonta arkeaan. Teos on elävä sarjakuva, joka kuvaa pientä ihmistä, yksilöä ja erilaisuutta. Toisaalla elämän sisältö löytyy yksinkertaisista asioista, toisaalla elämä on johtanut outoihin tilanteisiin. Talo muodostaa yksikön, jonka osaset sykkivät osana elämän hypnoottista kiertokulkua.

Teos käyttää hyväkseen Tommi Musturin luomaa Samuel-sarjakuvahahmoa. Talo-teoksessa hahmo saa erilaisia rooleja ja joutuu erilaisiin tilanteisiin. Sarjakuva tapahtuu jossain toden ja fantastisen välimaastossa – unenomaisessa mielen maailmassa.

Teoksena Talo on pimeään sijoittuva kuutio, jonka sivuille projisoituu 4-kanavainen elävä sanaton sarjakuva. Näyttelykävijä voi kiertää teosta ja kokea sitä uudelleen eri tavoin. Teoksella on äänimaisema, jonka on toteuttanut ruotsalainen Goto80-taiteilijanimellä esiintyvä taiteilija Anders Carlsson.

Bio

Tommi Musturi (s. 1975, TaM) on Siurossa asuva sarjakuva- ja kuvataiteilija. Hän on käännetyin 2000-luvun suomalainen nykysarjakuvantekijä, jonka teoksia on julkaistu 12 maassa. Vuonna 2011 Puupäähatulla palkitun Musturin teokset tutkivat elämää, yksilöä ja vapauden käsitettä. Hänen sarjakuvansa ovat visuaalisesti rikkaita, niiden piirroksessa ja kerronnassa on käytetty moninaisia tyylejä.

Musturin tunnetuimpia teoksia ovat Toivon kirja, Samuel-sarjakuvaromaanit sekä viimeisimpänä tulevaisuutta tutkiva Future. Sarjakuvataiteilijuuden ohella Musturi on osallistunut satoihin näyttelyihin eri puolilla maailmaa sekä toiminut kustantajana ja kuraattorina. Vuonna 2023 hän perusti Pirkanmaan maaseudulle marginaaleihin keskittyvän kokeellisen Stuff-kirjakaupan.

Siirry takaisin näyttelyn sivuille Kuumat kuplat – Poikilo

Päivitetty 20.9.2024